Main menu

 

Zdravé pomazánky pro batole

22 Dub 2016

pomazanky

Tvarohová pomazánka

Potřebujete:

  • tvaroh
  • máslo
  • cibule
  • mletá paprika
  • česnek
  • sůl

Postup:

Máslo utřeme s tvarohem, dáme mletou papriku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl a rozetřený česnek. Můžeme zředit trochou mléka.

Špenátová pomazánka

Potřebujete:

  • špenát
  • cibulku
  • smetanový sýr čerstvý
  • sůl

Postup:

  • Na tuku zpěníme najemno nakrájenou šalotku.
  • Přidáme nakrájený špenát a krátce podusíme. Necháme vychladnout.
  • Pak ke špenátu přidáme sýr. Pomazánku podle chuti osolíme a opeříme.
  • Špenátovou pomazánku mažeme na chléb či pečivo.

Luštěninová pomazánka-Cizrnová

Potřebujete:

  • 100 g uvařené cizrny
  • 1 kostičku přírodního sýra typu gervais (cca 100 g)
  • 1 lžíci řepkového oleje lisovaného za studena
  • 2 lžíce sušených pšeničných klíčků
  • 10cm kousek okurky nakrájený na malé kostičky (dle chuti)
  • Na dochucení sůl, citronová šťáva

Postup:

  • Uvařenou cizrnu rozmixujte spolu se žervé a lžící oleje na pastu.
  • Dochuťte pomocí soli a citronové šťávy.
  • Smíchejte se sušenými pšeničnými klíčky, nakonec lehce vmíchejte na drobno nakrájenou a lehce vody zbavenou okurku.
  • Ihned mažte na chleba nebo opečené tousty.

Brokolicová pomazánka

Potřebujete:

  • Malou brokolici
  • Čerstvý smetanový sýr bez příchutě
  • Trochu soli na dochucení (malým dětem nesolit)

Postup:

  • Brokolici omyjte a odřízněte růžičky. Ty pak uvařte nad párou či v menším množství vody. Pozor, ať ji nepřevaříte, na její úpravu bude stačit cca 5 minut tepelné úpravy.
  • Přebytečnou vodu slijte (nebo si ji nechte na další vaření)
  • Změklou brokolici rozmačkejte, pokud chcete hladkou konzistenci, tak rozmixujte.
  • Spojte se smetanovým sýrem a dochuťte podle toho, pro koho pomazánku připravujete.

4rchwuBySQyCTb51EkTpGQ~Fotorecept-pen-tov-pesto-na-hrianky-a-cestoviny

Dobrou chuť Vám přeje
www.mimulo.cz

Mohlo by Vás také zajímat

Napsat komentář

CzechSlovakia