Treska v ořechových šatech
17
Bře
2015
Suroviny:
- Vyfiletovaná, nejlépe čerstvá treska (mražená bez přidané vody)
- Lískové oříšky (na jednu porci – cca 15g)
- Vaječný bílek (na jednu porci – 1 ks)
- Sůl, pepř, kmín…dle chuti
- Na pánev sádlo
Jako příloha: brambor, zeleninový salát, chleba,…….
Nejdřív se tresku nasolte a nechte chvíli odpočinout. Vyšlehejte bílky. Oříšky najemno nasekejte (popřípadě umelte), smíchejte s vyšlehaným bílkem. Rybu do této směsi obalte a pokládejte na rozehřátou pánev ze sádlem.
Treska je kvalitním zdrojem mnoha prospěšných látek. Mezi ně patří omega-3 mastné kyseliny, které snižují riziko srdečních a cévních onemocnění. Dále obsahuje vitamíny A, D, skupiny B, včetně B12. Obsahuje také důležité minerály, jako jsou jód, selen nebo draslík. Maso s této ryby je lehce stravitelné, dietní a je kvalitním zdrojem bílkovin.
Dobrou chuť
Napsat komentář
Pro přidávání komentářů se musíte nejdříve přihlásit.