Main menu

 

Treska v ořechových šatech

17 Bře 2015

Suroviny:

  • Vyfiletovaná, nejlépe čerstvá treska (mražená bez přidané vody)
  • Lískové oříšky (na jednu porci – cca 15g)
  • Vaječný bílek (na jednu porci – 1 ks)
  • Sůl, pepř, kmín…dle chuti
  • Na pánev sádlo

Jako příloha: brambor, zeleninový salát, chleba,…….

filetto di merluzzo in crosta con asparagi

Nejdřív se tresku nasolte a nechte chvíli odpočinout. Vyšlehejte bílky. Oříšky najemno nasekejte (popřípadě umelte), smíchejte s vyšlehaným bílkem. Rybu do této směsi obalte a pokládejte na rozehřátou pánev ze sádlem.

Treska je kvalitním zdrojem mnoha prospěšných látek. Mezi ně patří omega-3 mastné kyseliny, které snižují riziko srdečních a cévních onemocnění. Dále obsahuje vitamíny A, D, skupiny B, včetně B12. Obsahuje také důležité minerály, jako jsou jód, selen nebo draslík. Maso s této ryby je lehce stravitelné, dietní a je kvalitním zdrojem bílkovin.

Dobrou chuť

Mohlo by Vás také zajímat

Napsat komentář

CzechSlovakia